Menu


Forside
Patientvejledninger
Gastroskopi: Kikkertundersøgelse af spiserør, mavesæk og tolvfingertarm
Sigmoideoskopi: Kikkertundersøgelse af den nederste del af tyktarmen efter udrensning med Toilax
Sigmoideoskopi: kikkertundersøgelse af den nederste del af tyktarmen efter udrensning med Klyx®
Koloskopi (udrensning med PLENVU)
Koloskopi (udrensning med PICOPREP)
Laserbehandling af åreknuder
Lokal resektioner af åreknuder
Behandling af karsprængninger på ben (kaldet mikrosklerosering eller mikroinjektion)
Operation i og omkring endetarmsåbningen
Behandling af indvendig hæmorroider ved elastikmetoden
Behandling af absces/byld
Pilonidalcyste
Operation af negl
Sterilisation af mænd
Vejledning i pasning af operationssår
Generel vejledning til operation i lokalbedøvelse
Gode råd ved hård mave eller forstoppelse
Ventetider og ferie
Søren Munch Jensen
Undersøgelser og behandlinger
E-konsultation
Billeder fra klinikken
Sådan finder du frem
In English
Afbud og udeblivelse
Sundhedsstyrelsens lovpligtige tilsyn
Privatlivspolitik for patienter

Behandling af karsprængninger på ben (kaldet mikrosklerosering eller mikroinjektion)

Karsprængninger på benene består af meget tynde blodårer, som ligger overfladisk i huden og derfor synligt for det blotte øje. De kan ligge enkeltvis, men også samlet i områder, som kan blive blå eller lilla misfarvet. De ses ofte i forbindelse med åreknuder, men kan også forekomme alene. Har man åreknuder, bør disse behandles først for at opnå det bedste behandlingsresultat.

Før behandlingen

Behandlingen foregår ambulant og du behøver ikke at tage specielle forholdsregler udover, at du ikke må smøre creme på benene på behandlingsdagen. Behandlingen tager ca. 20 minutter.

Behandling af karsprængninger på ben

Karsprængninger på ben behandles effektivt med sklerosering (også kaldt mikroinjektion). En meget lille nål føres ind i den tynde åre og derefter sprøjtes skleroseringsvæsken ind. Formålet er at irritere karvæggen og få karret til at gå til grunde. Afhængig af dets størrelse, absorberes blodkarret af kroppen i løbet af 3 til 6 måneder, men kan tage op til 1 år.

Komplikationer

Der kan ind imellem dannes en blære på det sted, hvor nålen føres ind i huden. Blæren forsvinder af sig selv og kræver som regel ikke behandling. I sjældne tilfælde kan der forekomme et sår, som oftest ikke kræver behandling.

Hvis behandlingen finder sted ved huden omkring fødderne og anklerne, kan der opstå hævelse og ømhed i de behandlede områder, som normalt forsvinder efter ca. 1-2 uger.

En sjælden komplikation i forbindelse med mikrosklerosering af benene er årebetændelse. Hvis årebetændelsen er overfladisk, kan den evt. behandles med en salve. Skulle den opstå i de dybe vener, behandles den med blodfortyndende medicin.

Det er vigtigt at patienten henvender sig til klinikken eller egen læge, hvis der opstår smerter og hævelse af benet efter behandling. Ring til os på telefon 33 11 44 48 hvis du er i tvivl. Vi kan kontaktes døgnet rundt på telefon 26 79 66 66.

Efter behandlingen

Efter behandlingen vil du få en forbinding på det behandlede område. Du skal lade forbindingen sidde i 1 døgn, hvorefter du selv kan fjerne den. Forbindingen generer ikke, og du behøver ikke at tage specielle hensyn. Skal du være ude i solen, så husk at beskytte huden med solcreme.

Forventet resultat

Resultatet af behandlingen kan først rigtigt bedømmes efter 6-12 mdr. Karsprængningerne kan forsvinde helt eller blive mindre synlige, og kræver som regel kun 1 behandling det samme sted.

Efter behandling, kan de større kar blive mørke og mere afgrænsede inden de forsvinder, og nogle bør evt. tømmes for blod efter et par uger for at fremme det bedste resultat.

Man bør være opmærksom på, at der kan dannes et mørkt pigment streg, prik eller skygge, hvor karret har været. Pigmenteringen forsvinder, men det kan tage op til et år.

Mikroinjektionsbehandling et sted på benene udelukker ikke, at der kan opstå nye karsprængninger i de omkringliggende områder eller andre steder på benene. 

Pris                     

En behandling på ca. 20 minutter eller når den maksimale dosis af injektionsvæske pr. behandling er anvendt koster kr. 1.500,00. Udgiften dækkes ikke af sygesikringen.

Revideret af SMJ 1.08.2021. Revideres årligt senest 1.08.2022.
  Speciallæge Søren Munch Jensen | Ny Kongensgade 21, 1.th | 1557 København V | Tlf: 33 11 44 48