Menu


Forside
Patientvejledninger
Kikkertundersøgelse af spiserør, mavesæk og tolvfingertarm (Gastroskopi)
Lokal resektioner af åreknuder
Laserbehandling af åreknuder
Kikkertundersøgelse af hele tyktarmen (Koloskopi)
Behandling af karsprængninger på ben (kaldet mikrosklerosering eller mikroinjektion)
Kikkertundersøgelse af den nederste del af tyktarmen (Sigmoideoskopi)
Operation i og omkring endetarmsåbningen
Behandling af indvendig hæmorroider ved elastikmetoden
Behandling af absces (byld)
Pilonidalcyste
Operation af negl
Operation af knude i bryst
Operation i pungen
Sterilisation af mænd
Vejledning i pasning af operationssår
Generel vejledning til operation i lokalbedøvelse
Ventetider og ferie
Søren Munch Jensen
Undersøgelser og behandlinger
E-konsultation
Billeder fra klinikken
Sådan finder du frem
In English
Afbud og udeblivelse
Sundhedsstyrelsens lovpligtige tilsyn
Privatlivspolitik for patienter
Behandling af indvendig hæmorrider ved elastikmetoden

En indvendig hæmorroide er en frembuling ind i den nederste del af endetarmen af en blodåre (vene) og den slimhinde, der ligger oven på åren.

Før behandlingen
Behandlingen kræver ingen forberedelser hjemmefra, medmindre du er blevet bedt om at bruge et klyx til udrensning af tarmen. Brug af klyx skal ske ca. to timer før du møder op til behandling.

Behandlingen
Da der ikke er smertesans på indersiden af tarmen, foretages behandlingen uden bedøvelse. Ved elastikmetoden sættes en lille og meget stram elastik hen over hæmorroiden/frembulingen. Herved stoppes blodforsyningen til hæmorroiden, som derefter ”visner” og falder af sammen med elastikken.

Efter behandlingen
Mod smerter: Der kan det første halve til hele døgn føles stramning og afføringstrang. Hvis det generer kan man tage et smertestillende håndkøbspræparat, Paracetamol, Kodimagnyl eller evt. Ibuprofen.
Restriktioner: Der er ingen forholdsregler efter operationen, og man kan gå normalt på toilettet. Det sker en sjælden gang, at man lige efter behandlingen føler en almen utilpashed. Dette skyldes en reaktion fra nerver tilhørende det ”selvstyrende nervesystem”, som regulerer kredsløb, vejrtrækning og mange andre funktioner. Denne tilstand kan føles meget ubehagelig, men den er helt ufarlig og vil hurtigt fortage sig, eventuelt efter at man har ligget et øjeblik, drukket et glas kold vand eller fået lidt frisk luft. Man må i givet fald IKKE KØRE BIL, før man igen har det godt.
Efter 8-10 dage vil den afsnørede hæmorroide falde af og forsvinde sammen med afføringen. Dette observeres normalt ikke, men kan en sjælden gang medføre en smule blod i afføringen.

Komplikationer
Yderst sjældent kan der fra 2-10 dage efter behandlingen opstå kraftig blødning fra tarmen. Ligeledes kan der yderst sjældent optræde kraftige smerter i tarmen ledsaget af feber.

Meget vigtigt
Skulle der efter operation opstå større blødning, hævelse, feber eller tiltagende smerter bedes De straks kontakte klinikken på telefon 33 11 44 48 eller efter åbningstider privat på mobil telefon 26 79 66 66, alternativt søge skadestue/vagtlæge.

 
Revideret af SMJ 1.07.2018. Revideres årligt senest 1.07.2019.
 
  Speciallæge Søren Munch Jensen | Ny Kongensgade 21, 1.th | 1557 København V | Tlf: 33 11 44 48